Newegg lanserar konkurrent till Amazon Prime

Amerikanska e-handlaren Newegg lanserar ett medlemskap som ska ta upp kampen med Amazon Prime. Newegg Premier erbjuder fri frakt, fria returer samt ett antal andra förmåner och lanseras lägligt efter Amazons planer på att höja priset på Prime-medlemskapet.

Amazon har flaggat för att höja priset på sitt Prime-medlemskap för första gången sedan lanseringen för nio år sedan. Det nuvarande priset på 79 dollar per år kan höjas med så mycket som 20-40 dollar.

Något som Newegg, USA:s näst största e-handlare med 25 miljoner registrerade användare, passar på att utnyttja. I dagarna lanserade man nämligen sitt eget svar på Amazons tjänst. Newegg Premier, som medlemskapet kallas, är dessutom prissatt betydligt lägre än konkurrentens, 49,99 dollar per år.

Annons
Annons

– Vi strävar alltid efter att förbättra kundupplevelsen och ett förmånsprogram är det senaste exemplet på hur vi vill göra det enklare och mer givande att handla på Newegg.com. Gratis och snabbare leverans är i sig en stor fördel, men utöver det inkluderar vi även många andra förmåner för att förbättra shoppingupplevelsen, säger Soren Mills, marknadschef på Newegg i Nordamerika.

Bättre kundtjänst

Förutom obegränsat med gratis tredagarsleveranser, rabatt på expressleveranser och fria returer har Newegg inkluderat ett antal andra förmåner. Bland annat kan medlemmar aktivera en prisbevakningstjänst och de får även ett separat nummer för kundsupport. Förtur till kundtjänst är även något som svenska CDON använder sig av i sitt medlemskap CDON+, och som blev ett hett samtalsämne.

Newegg som grundades 2001 började med att sälja främst hemelektronik, men har på senare år utökat sitt sortiment och är nu näst störst på nätet i landet efter giganten Amazon. I Amazons Prime-medlemskap ingår i och för sig även tillgång till den prisbelönta videotjänsten Prime Instant Video, samt ett digitalt bibliotek för läsplattan Kindle.

Det gör det naturligtvis inte i Neweggs medlemskap och man har inte heller lika stort sortiment, men till ett pris som eventuellt kan bli mer än hälften så lågt som konkurrentens, kan man nog locka en del nya kunder.

Källor: TechCrunch, Cnet News

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!