Nu inleds förhören med ansvariga på City Gross

I somras polisanmäldes City Gross av Systembolaget sedan dagligvarukedjan börjat sälja vin med sina färdiga matkassar. Nu granskas vinförsäljningen av åklagarkammaren i Kristianstad, och i dagarna inleds förhör med ansvariga personer på Citygross.

Tidigare i somras började City Gross att sälja vin till sina matkassekunder via nätet i samarbete med danska Winefiner. Något som enligt Systembolaget var olagligt och den 9 juli polisanmälde Systembolaget matvarujätten för brott mot alkohollagen.

Om vinförsäljningen är olaglig eller ej ska nu granskas av åklagarkammaren i Kristianstad.

Annons
Annons

– Förmodligen är det inte klockrent att det rör sig om ett lagbrott. Men anmälan innehåller en del passager som vi vill kontrollera, säger kammaråklagare Christofer Ramkvist.

Långt till åtalsbeslut

Det som avgör försäljningens laglighet är hur alkoholen hanteras innan den når kunden. Enligt Citygross kommer dryckesvarorna aldrig in i butikerna, utan lämnas ut till kunderna från lastbilar som parkeras utanför butikslokalerna.

Även Winefinder ställer sig frågande till polisanmälan och anser att den är en blandning av missförstånd och Systembolagets egna tolkningar av lagstiftningen.

– Men vi vill ändå titta på hur alkoholen egentligen hanteras. Nu förhör vi personer i Citygross-sfären för att hämta grundinformation. Förundersökningen pågår. Men det är långt kvar till ett åtalsbeslut, säger Christofer Ramkvist.

Källa: Sydsvenskan

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!