Ny tjänst: ”Världens första AI-baserade köksdesigner”

Ska uppmuntra folk att kliva utanför deras komfortzon.

Nätbutiken Pickyliving erbjuder specialluckor till kök, garderober och andra IKEA-möbler. Nu meddelar leverantören Norna att de tillsammans med Pickyliving lanserat världens första AI-baserade köksdesigner.

- Kunder kan nu i realtid, i Pickylivings online-butik, bygga ett fotorealistiskt kök baserad på avancerad artificiell intelligens utifrån personliga preferenser och de globala trenderna inom köksinredning, förklarar Norna i ett pressmeddelande.

Annons

"Miljontals beräkningar"

Tjänsten som alltså tillskrivs artificiell intelligens fungerar som så att användare laddar upp en bild på sitt drömkök. Sedan föreslår Pickylivings “designer”, det vill säga AI:n, ett köksupplägg för användaren, baserat på Pickylivings sortiment. Det går förstås också att efteråt ändra färger och material. På hemsidan beskriver Norna vad som händer i bakgrunden:

"Den bild som du nyss laddade upp behandlades av vår Al på flera sätt och i flera steg. Det kanske såg enkelt ut, men på de 5-10 sekunder som det tog att generera köksförslagen till Dig, så genomförde vårt system miljontals beräkningar i ett stort antal lager neurala nätverk — mycket på samma sätt som vårt mänskliga sinne analyserar sin omgivning!"

Pickyliving hoppas samtidigt att deras nya AI-verktyg kommer att göra kunderna lite mer äventyrslystna.

- Det är med stor glädje vi nu presenterar denna banbrytande lösning till våra kunder. Lösningen kommer att bredda våra kunders medvetande om alla de fantastiska produktkombinationer som vi erbjuder, samt uppmuntra folk att kliva utanför den komfortzon som ett vitt eller grått kök vanligen erbjuder, säger Pickylivings vd och medgrundare Henrik Haij.

Annons