Ny tjänst erbjuder leverans samma dag i Europa

Kunderna är otåliga.

Att kunna e-handla och få leveransen samma dag blir allt vanligare i flera branscher. Leverans samma dag mellan länder är dock än så länge ganska ovanligt.

Detta kan dock komma att ändras. Marcel de Nooijer, vd för Air France-KLM Cargo, berättar nämligen i en intervju med tidningen Air Cargo World att de startat ett nytt företag och tjänst vid namn 12Send.

Annons

Det nya företaget ska vara ett samarbete mellan KLM Cargo, Parcel International och Schiphol Airport, och planen är supersnabba leveranser inom Europa.

- Allt fler konsumenter förväntar sig att få sina order levererade samma dag, eller inom 24 timmar. Dessa alternativ är dock endast tillgängliga på de olika hemmamarknaderna. 12Send-tjänsten kommer att skapa en ny standard för leveranser över gränserna via e-handel. 12Send ger nätbutiker en europeisk leveranslösning för leverans samma dag, som gör det möjligt för dem att öppna upp nya marknader, skriver företaget på sin sajt.

Paket blandas med bagage

Marcel de Nooijer förklarar hur de har ett perfekt nätverk för att kunna lösa logistiken bakom en sådan här tjänst.

- Vi har ett perfekt nätverk för denna typ av leverans, med vår flotta av mindre flygplan som flyger till Europas största metropoler ett par gånger om dagen. Vi har fått göra några IT-förändringar, vilket var mycket svårt eftersom du måste blanda fraktprocesser med bagagehanteringsprocesser. Men nu har vi förmågan att blanda lasten med passagerarna, så det bara blir en process. Det är viktigt för att 12Send ska fungera, förklarar Marcel de Nooijer.

Det finns dock förstås begränsningar och speciellt nu i början verkar denna nya tjänst endast fungera till de stora städerna i Europa, eller mer specifikt de där KLM Cargo bedriver sin verksamhet.

Annons