Ny tjänst hjälper dig med dina rättsliga tvister

Befinner du dig i en tvist eller misstänker du att någon brutit ett avtal med dig, men är osäker på om du ska gå vidare till domstol. Då kan tjänsten Swiftcourt vara något för dig. Här kan privatpersoner eller företag som befinner sig i en tvist, få en preliminär bedömning och ett förhandsavgörande på tvisten.

E-handel med tjänster blir allt vanligare. Bland annat har Google rullat ut en e-marknadsplats som gör det möjligt att köpa och sälja tjänster över nätet, Google Helpouts. Buyhandpicked.com är en annan tjänst som med sina personliga shoppare letar rätt på det du är ute efter, och till det bästa priset.

Men vi har även skrivit om svenska varianter. Som till exempel Domytask.se som lanserades i höstas. Här kan privatpersoner lägga upp annonser och få hjälp med saker de inte vill, eller har tid med själva. Nu har det dykt upp en ny spännande e-handelstjänst, nämligen Swiftcourt.

Annons
Annons

Tjänsten innebär att privatpersoner och företag som befinner sig i en tvist kan få en preliminär bedömning och ett förhandsavgörande på tvisten. Förhandsavgörandet ger dig ett svar på hur starkt ditt case är. Det ger dig även ett svar på om du ska ta tvisten vidare till domstol.

Om du redan befinner dig i en domstolsprocess hjälper förhandsavgörandet dig att veta hur du ska argumentera för att övertyga domstolen.

– Aldrig tidigare har det varit så enkelt och smidigt att få reda på hur du hantera din tvist. Särskilt inte till ett så billigt pris, säger Johan Hedén Hultgren, VD på Swiftcourt.

Domstol nästa steg

Tjänsten kostar 450 kronor per bedömning och bygger på att man beskriver sitt ärende i fyra steg. Först och främst beskriver man vad som har hänt och varför tvisten uppstod. Därefter är det dags att beskriva vad man yrkar på i tvisten samt motivera varför just du ska få rätt.

I det tredje steget ska man försöka beskriva sin motparts inställning för att bedömningen i målet ska bli så objektiv som möjligt. I det sista och fjärde steget är det dags att ladda upp relevant material och bevisning.

Swiftcourts jurister gör därefter sin bedömning och skriver ett förhandsavgörande där man får reda på hur en domstol eventuellt hade dömt i fallet.

– Med Swiftcourt får du redan i förväg veta hur din tvist med stor sannolikhet kommer att avgöras och hur starkt ditt case är. Tjänsten som lanserades idag är bara början på våra planer. Snart lanserar vi nämligen Sveriges första digitala domstol för tvister på mindre belopp, skriver Swiftcourt i ett pressmeddelande.

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!