Nybildat 100-miljardersbolag först att få Amazon Pay

Senaste nytt bland betalningar.

Stora nyheter i betalvärlden denna vecka. Jättarna FIS (Fidelity National Information Services) och Worldpay har slagit sina kloka huvuden ihop. Företagen har kommit överens om en sammanslagning och det gemensamma bolaget beräknas omsätta 12,3 miljarder dollar, runt 110 miljarder kronor, för helåret 2018.

En av de stora synergieffekterna som tas upp är att man gemensamt kommer att kunna erbjuda de absolut bästa betalfunktionerna till e-handelsföretag. Worldpay är den aktör som står för e-handelsbiten medan FIS erbjuder mer traditionella finansiella tjänster åt banksektorn.

Annons
Annons

- Detta kombinerar en global ledare av moderna lösningar för finansiella institutioner med en global ledare inom e-handel och innovativa betalningar, skriver FIS.

I praktiken köper FIS sin konkurrent och i affären värderas Worldpay till 43 miljarder dollar, eller nära 400 miljarder kronor.

Satsar på Amazon Pay

Inte långt efter sammanslagningen kommer nästa nyhet från Worldpay. Bolaget rapporterar nämligen idag att de kommer att ta in Amazons betallösning i sitt utbud av tjänster, något de ska vara först med i världen.

LÄS ÄVEN: Amazon tar sig an PayPal - erbjuder egen betallösning

För de som inte vet så har Amazon en egen betaltjänst vid namn Amazon Pay, tidigare kallad Pay with Amazon. Denna kommer Worldpay att erbjuda till sina handlare. Via Worldpays API kan e-handlare, som till exempel säljer i USA, nu enkelt aktivera Amazon Pay för dessa kunder.

- Genom att samarbeta med Amazon har vi nu en ännu starkare kapacitet för att möjliggöra digital handel, effektivisera utcheckningsupplevelsen och driva friktionslösa betalningar för våra handlare, säger Asif Ramji, produktchef på Worldpay.

Tjänsten ska redan vara aktiverad i USA, där den förmodligen också är mest attraktiv med tanke på hur stor del av e-handeln som Amazon står bakom i landet.

LÄS ÄVEN: E-handelsjätten äger 49% av marknaden

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!