Nytt offer i retaildöden – kedja stänger 650 butiker

Går i graven efter nära 60 år.

Den amerikanska detaljhandeln fortsätter att dras med ekonomiska svårigheter. Nu står det klart att den så kallade retaildöden har skördat ännu ett offer. Den här gången handlar det om kedjan Dressbarn, som meddelar att företagets 650 butiker kommer att stängas. Det rapporterar flera amerikanska medier.

LÄS ÄVEN: "Inte e-handelns fel att kedjorna faller"

Annons
Annons

Dressbarn ingår i koncernen Ascena Retail Group, som också driver ett antal andra klädkedjor. Enligt uppgift har bland annat konkurrensen från den växande e-handeln slagit hårt mot bolaget, som nu vidtar åtgärder för att få ordning på sin ekonomi.

Backade med sju procent

Dressbarn omsatte under sitt senaste kvartal 164 miljoner dollar, vilket var ett tapp med sju procent från förra året. Samtidigt står Dressbarn för tio procent av koncernens totala försäljning. Enligt CNBC har andra bolag inom Ascena-gruppen presterat bättre, vilket uppges vara anledningen till att just Dressbarn är den kedja som offras.

Något stängningsdatum för butikerna har inte avslöjats, och det är oklart hur Dressbarns egen e-handel kommer att påverkas av nedskärningen. Dressbarns första butik öppnade i Connecticut år 1962. 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!