Onlinemärke till Stockholm – öppnar butik hos Mood

Var med och grundade Cheap Monday och Monki - är tillbaka med nytt koncept.

När modemärket AVAVAV grundades för två år sedan, var det med syftet att göra modebranschen mer hållbar. Märket säljer kläder som tillverkats av överblivna tyger från de italienska lyxvarumärkena, och ska på så sätt bidra med kvalitet samtidigt som inget går till spillo.

AVAVAV, som har en butik i Florens och en e-handel på engelska och italienska, öppnar i slutet av månaden även en butik i Stockholm. Den kommer att ligga i gallerian Mood.

Annons
Annons

- Vi kunde inte hitta en bättre plats för att kombinera showroom, butik och kontor på ett så centralt läge. MOOD är unikt på det sättet att det är en galleria med all service, en intressant mix av andra varumärken och ett centralt läge. Kvarteret har även en attraktiv blandning av restauranger, shopping och personer som arbetar i området som passar vårt varumärke perfekt, säger Emma Fällman PR, Event & Showroom Director på AVAVAV, i ett pressmeddelande från Mood.

Små kollektioner som säljs direkt

Bakom AVAVAV står Adam och Linda Friberg, som har varit med och grundat märken som Monki, Cheap Monday och Weekday. Företaget drivs från Florens.

- All produktion sker i och omkring Florens och varje plagg är unikt då det endast produceras i små kvantiteter, max ett tjugotal exemplar. Kollektionerna läggs ut till försäljning direkt och ofta utan långa orderprocesser och till en attraktiv prisnivå, skriver Mood i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: H&M skrotar Cheap Monday - nätbutiken stängs på nyår

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!