Ombudet snittar 400-500 paket om dagen: ”Nu är det fullt”

Bästa året hittills, enligt Bosse Andersson som driver paketombud i Falun.

I söndags och måndags slogs med största sannolikhet decemberrekord i antal e-handelsbeställningar för det här årets julhandel.

LÄS ÄVEN: Decembertoppen är över - nu väntar brant nedförsbacke

Annons
Annons

"Fordras att folk kommer och hämtar"

De paketmängder som ordertoppen resulterade i har nu i många fall tagit sig vidare ut till landets paketombud, där de ska lämnas ut till sina mottagare. En som just nu har fullt upp är Bosse Andersson, som driver ett ombud i Falun.

- Det stämmer. Vi fick in en hel del paket i går så nu är det fullt. Vi har inte fått leveransen för i dag ännu, men vi får väl se om det blir lika mycket i dag också.

Hur mycket mer är det att göra jämfört med en vanlig vecka?

- I snitt brukar vi ha 200 paket per dag men nu är vi uppe i minst det dubbla, 400-500 paket om dagen. Så det fordras att folk kommer och hämtar.

Om Bosse Andersson verkar bekant för er läsare så kan det bero på att han är bror till en viss Arne Andersson, som också är involverad i PostNords e-handelsarbete.

Nöjd med årets inmärkningar

Bosse Andersson konstaterar att inmärkningen av paketen har fungerat fint i år, vilket har underlättat arbetet med att hantera alla paket. Det är nämligen när inmärkningen väl är avklarad som mottagaren får en notis om att paketet finns att hämta, och om den biten inte fungerar får man som ombud lägga en del tid på att ha kontakt med supporten.

- Vi är ju glada om mottagarna kommer och hämtar samma dag och de flesta är rätt snabba. Det är avgörande för vi har inte riktigt plats med allt.

Det ser ju ändå städat och organiserat ut på bilden?

Annons
Annons

- Jo, men det är det fina rummet. Vi har paket överallt, även i lunchrummet och på kontoret och i omklädningsrummet. Men det har har ändå fungerat bra i år. Det har nog varit det bästa året hittills.

"Får lägga i en racerväxel"

Trots platsbristen och de stora mängder paket som kommer in under den här veckan, har Bosse Andersson och hans team i Falun klarat sig med den ordinarie personalstyrkan.

De har dock valt att i år avsäga sig ett postnummerområde, och har alltså därmed färre postnummerområden att hantera leveranser till.

- Ja, det var ett lyckat drag. Annars hade vi gått på knäna. Nu klarar vi oss fint även om vi får röra lite snabbare på benen. Vi får helt enkelt lägga i en racerväxel, avslutar han.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!