Pernilla Nyrensten ska sätta Borås på e-handelskartan

Nytt styrelseuppdrag till Revolutionrace medgrundare.

Flera svenska städer är sedan ett par år tillbaka med och slåss om rollen som Sveriges självklara e-handelsstad. En av dem som tydligast gjort anspråk på titeln är Borås, och nu får den klassiska postorderorten en riktig stjärna som dragplåster.

LÄS ÄVEN: Borås är Sveriges bästa e-handelskommun

Annons
Annons

Nu tar nämligen Pernilla Nyrensten, en av grundarna till e-handelssuccén Revolutionrace, plats i styrelsen för organisationen E-handelsstaden Borås. Gruppens vision är att skapa ett Nordens nav för handel.

- E-handelsstaden Borås arbetar aktivt med att skapa möjligheter för att stärka konkurrenskraften hos e-handelsföretagen i regionen, e-entreprenören Pernilla Nyrensten blir därför ett intressant tillskott i styrelsen, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Letar efter lösningar på kompetensbristen

Revolutionrace har under de senaste åren haft stora framgångar. Bolaget har efter ett gediget arbete med sociala medier lyckats få till en stark tillväxt, vilket i sin tur har lett till en rad av branschpriser och utmärkelser.

LÄS ÄVEN: Vinnaren av Svensk Digital Handels nya pris D-Award

Utöver att stärka Borås position som Nordens e-handelscentrum kommer E-handelsstaden Borås framöver att försöka hitta lösningar på problemet med kompetensbrist inom handeln. Organisationen bedömer att både e-handelsföretag och traditionella retailers har ett behov av förstärkt digital kompetens.

LÄS ÄVEN: Revolutionrace över 200 miljoner - med 70 miljoner i vinst

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!