Peter Alvarsson går från Storytel till Garantibil

Som ny CTO kommer Alvarsson att spela en nyckelroll i Garantibils kommande internationella satsning.

Det har varit plattan i mattan för Garantibil i sommar. Marknadsplatsen för begagnade bilaffärer mellan privatpersoner plockade först in 37 miljoner kronor i samband med en nyemission och gick sedan ut på talangjakt.

Först in var Michael Thunell, som ny Country Manager för Sverige, och kort efter fyllde bolaget på med en topprekrytering i form av Maria Björkander från Schibsted Classified Media. Nu får de båda sällskap av Peter Alvarsson som ny CTO.

Annons
Annons

– Jag brinner för disruptiva affärsmodeller och att vara med och omvandla traditionella industrier. Bilmarknaden kommer se annorlunda ut om några år och jag tror att Garantibilkommer att vara i framkant och driva denna förändring, säger Peter Alvarsson.

Erfarenhet från internationell expansion

Garantibil står inför en internationell satsning och här kommer Peter Alvarsson att få en nyckelroll. Peter har byggt onlinetjänster sedan 1999 och har bland annat drivit den prisbelönta streamingplattformen Headweb.

Han kommer senast från Storytel där han som CTO ledde det tekniska transformationsarbetet inför Storytels internationella expansion. En erfarenhet som kommer väl till pass på Garantibil.

– Vi är stolta och ödmjuka att Peter med sin erfarenhet och kunskap väljer att dela vår resa mot en smartare bilaffär. Han tillför en stor teknisk kompetens men även ett entreprenöriellt driv och starkt kundfokus, säger Patrick Juthberg, grundare av Garantibil.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!