PostNord bygger nytt TPL-lager – skapar över 100 jobb

"Samtliga terminaler i regionen är fullbelagda".

Den växande e-handeln leder till en allt högre efterfrågan på tredjepartslogistik. Det är anledningen till att PostNord och Skanska nu satsar på att bygga ett nytt lager i Helsingborgs kommun.

"Känns fantastiskt inspirerande"

Den nya logistikanläggningen, som alltså ska vara inriktad på TPL-verksamhet, ska ha en yta på 30 000 kvadratmeter. Byggstarten är nu i december och lagret beräknas kunna tas i drift ett år senare, i januari 2020.

Annons
Annons

- En tydlig trend i samhället de senaste åren är den enorma ökningen av antalet konsumenter som e-handlar, vilket påverkar efterfrågan på våra typer av logistikanläggningar. Det känns fantastiskt inspirerande att kunna utveckla en anläggning tillsammans med PostNord för deras framgångsrika tredjepartslogistik, säger Henrik Ahnström, logistikchef för projektutveckling på Skanska Fastigheter i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Lagret kommer att ligga i området Väla Södra, med närhet till flera motorvägar. PostNord driver sedan tidigare flera anläggningar i Helsingborg. Bland företagets TPL-kunder i staden finns bland annat e-handeln Footway.

Ska attrahera nya e-handelskunder

Men de befintliga TPL-terminalerna räcker inte till längre, meddelar PostNord.

- Tillväxten inom e-handeln har inneburit att samtliga terminaler i regionen är fullbelagda. Avsikten med den nya terminalen på Väla är dels att understödja befintliga kunders tillväxt och dels att attrahera nya kunder inom primärt e-handelssegmentet, skriver PostNord i pressmeddelande, som sajten 8till5 har tagit del av.

När terminalen är klar kommer den enligt uppgift att sysselsätta mellan 125 och 175 personer.

- Investeringar i ändamålsenlig modern automationsteknik kommer säkerställa att terminalen har en effektiv verksamhet för just e-handel, säger Håkan Lindberg, regionchef på PostNord TPL i Helsingborg.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!