PostNord om Almedalsveckan: ”Värsta veckan på hela året”

Strosande fastlänningar gör trafiksituationen "farlig".

Som bekant för de flesta pågår just nu Almedalsveckan i Visby på Gotland. Veckan är känd för att locka mycket folk från fastlandet, inte minst personer från näringslivet och olika politiska organisationer.

En timmes jobb tar sex timmar

Trevligt för många, men för andra innebär det logistiska problem. Till den senare kategorin räknas PostNords medarbetare på Gotland, vars bilar den här veckan tvingas trängas med tusentals strosande svenskar i Visbys smala gränder.

Annons
Annons

- Det här är den absolut värsta veckan på året för oss. Det är så otroligt svårt och farligt att köra därnere, vilket vi ju tyvärr ändå måste göra. Något som i vanliga fall tar en timme kan under den här veckan ta upp emot sex timmar i stället. Det är en arbetsmiljö som absolut inte är den bästa, säger PostNords gotländska produktionschef Mikael Nyberg till tidningen Hela Gotland.

Fyra gör samma jobb som en

För att hantera situationen har PostNord just under Almedalsveckan rekryterat extra personal. I vanliga fall klarar en anställd av att sköta postgången i “centrala stan”, men den här veckan är det istället fyra medarbetare som kör runt på visbys gränder.

- Det är en utmaning varje år att få det att fungera. Vi försöker mestadels att ha van personal under den här veckan, och många av dem är väldigt luttrade och vana. Man får helt enkelt acceptera att saker tar tid och att det blir knöligt.

"Vi har full förståelse"

Mikael Nyberg menar att det största problemet är att det är många gångtrafikanter som inte är uppmärksamma på att även stora bilar kan komma. Vissa missar också att man behöver ha tillstånd för att köra in i Almedalsområdet, något som även det kan ställa till det för PostNords bilar. Men just den biten tycker Mikael Nyberg ändå har hanterats förhållandevis bra.

- Jag tycker att det fungerat bra med dispenserna, och vi har full förståelse för att allt måste ta lite tid vid bommarna den här veckan eftersom man fokuserar på säkerheten.

Och på PostNords lokala postavdelning försöker medarbetarna trots omständigheterna att hålla god min.

- Det är självklart jobbigt, men jag tycker att de håller modet uppe på ett bra sätt, och de ser ju även att det finns mycket positivt med Almedalsveckan, säger Mikael Nyberg.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!