PostNord rapporterar smidig start på Black Friday-helgen

"Inga förseningar, trafikstörningar, maskinhaverier eller annat teknikstrul".

PostNords produktionschef Mathias Krümmel meddelade sent igår hur det stod till på paketterminalerna, efter nära ett dygn av köpfest på nätet.

Fraktbolagets prognos för Black Friday var en ökning med 25 procent i volym och vid åttatiden igår kväll så låg verkligheten ungefär 5 procentenheter över prognosen, meddelar Mathias Krümmel till Ehandel.se.

Annons
Annons

- Vi ligger just nu cirka 30 procent i volymtillväxt gentemot föregående år, i jämförbara siffror, säger Mathias Krümmel.

Han meddelar samtidigt att det är väldigt skiftande tryck i de olika regionerna i Sverige. I Jönköpingsområdet och Norrland ska volymerna matcha prognosen, medan de i Stockholm och Göteborg ska ligga 18 respektive 16 procent över.

I Malmö och Örebro ska produktionen igår ha legat på ungefär 6 procent över prognosen. Växjö står ut på kartan genom att istället ligga 20 procent under.

Högt tryck i Stockholmsområdet

Stockholm nord, som PostNord kallar det, ska samtidigt ligga 21 procent över prognosen. Trots att volymerna ligger över prognoserna, i många fall, så ska det sent igår inte funnits några inrapporterade förseningar, trafikstöringar, maskinhaverier eller annat teknikstrul, meddelar Mathias Krümmel.

Produktionen flyter alltså på väl och e-handlare bör därmed inte förvänta sig några förseningar.

- Summeringsvis är detta en bra start på Black Friday och svenskarna levererar i enlighet med det vi har trott, säger Mathias Krümmel.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!