PostNord storsatsar i Oslo för att möta e-handelstillväxten

Kommer hantera 250 000 paket om dagen.

Fraktbolaget PostNord meddelar idag att man expanderar i Norge. Företaget ser en stark tillväxt inom e-handeln i området och för att kunna möta den bygger man nu ut. Det handlar om ny modern teknik och en större terminal.

- Vi gör en investering i Oslo-regionen för att säkerställa framtida tillväxt och utveckling inom e-handeln. Investeringen bidrar till att utveckla vår kapacitet och leveransnätverket i Norden samt säkerställer vår position på den norska marknaden, säger PostNords tillförordnade koncernchef Annemarie Gardshol i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"En av våra största investeringar"

Det är terminalen i Langhus som ska utökas så att PostNord ska kunna hantera 250 000 paket per dag i Norge. Expansionen av sorteringsanläggningen ska samtidigt ge en mer automatiserad pakethantering och bättre leveransprecision.

- Detta är en av våra största investeringar under den femårsperiod vi befinner oss i - och visar också att aktörer i vår bransch kan och måste investera i att säkra framtida logistiklösningar, säger den norska marknadschefen Ole A. Hagen.

"Innan Black Friday 2020"

Totalt kommer terminalen att utökas med 10 000 kvadratmeter yta och den beräknas vara klar under tredje kvartalet 2020.

- Planen är att utbyggnaden ska stå klar i mitten av september, så den nya terminalen hinner blir ordentligt inkörd i god tid innan Black Friday och julhandeln 2020, säger Annemarie Gardshol.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!