Råsaftscentrifugen är Årets Julklapp 2013 enligt HUI

1988 utsågs Handelns Utredningsinstitut Årets Julklapp för första gången. Den gången blev det bakmaskinen. I år är det återigen en hushållsmaskin som toppar listan i form av råsaftscentrifugen. Anledningen är ett ökat matintresse i kombination med en stark hälsotrend.

I vanlig ordning har Handelns Utredningsinstitut, HUI, utsett Årets Julklapp. Senaste års utsedda julklappar är hörlurar, färdigpackad matkasse och surfplatta. I år är det dock råsaftscentrifugen som dragit det längsta strået.

Att det blivit just råsaftcentrifugen år 2013 beror på att hushållen har ett allt större matintresse, samtidigt som hälsotrenden är stark just nu enligt HUI.

Annons
Annons

– Med råsaftscentrifugen tar vi juicing-trenden in i hemmet och styr innnehållet i våra juicer, smoothies och soppor. Årets Julklapp 2013 är en symbol för hälsotrenden kopplad till den starka gör-det-själv-trenden inom mat och dryck, säger Lena Larsson, VD på HUI Research.

Kriterier måste uppfyllas

För att en produkt ska kunna bli utsedd till Årets Julklapp ska ett eller flera av följande kriterier uppfyllas. Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året. Den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal och representera den tid vi lever i.

Något som råsaftscentrifugen gör enligt HUI, glädjande nog för alla e-handlare som kan ha dessa pjäser i sortimentet.

– Vi ser ett omfattande matintresse med otaliga matprogram, kokböcker och receptsajter och ett allt större intresse för kvalitativ matlagning från grunden, till exempel att baka sitt eget surdegsbröd, stoppa sina egna korvar, göra långkok samt brygga finkaffe. Det finns också en stark hälsomedvetenhet bland de svenska konsumenterna. En trend som fortsätter växa och som hela tiden hittar nya uttryck, säger Lena Larsson.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!