Rocket Internet siktar också på Frankfurtbörsen i år

Nu har alla börsrykten besannats. Alibaba har ansökt om notering. Zalando har gjort det klart att man skall noteras under 2014 och nu följer även Rocket Internet och offentliggör sin avsikt att noteras på Frankfurtbörsen under 2014, precis som Zalando.

Rocket Internet meddelar idag att man planerar en börsnotering på Frankfurtbörsen under 2014. Ett offentliggörande som tydligen lett till att Kinnevik stoppats på börsen denna morgon.

Kinnevik är som vi vet stor ägare i både Zalando och Rocket Internet och deras kommande börsnoteringar påverkar förstås bolagets värde.

Annons
Annons

– Avsikten är att börsnoteringen skall ske senare under 2014. Erbjudandet kommer, om det fullföljs, att bestå enbart av nyemitterade aktier. Samtliga av Rockets nuvarande aktieägare kommer fortsatt vara aktieägare i Rocket efter börsnoteringen och de kommer inte att sälja aktier som en del av erbjudandet, skriver Kinnevik i ett pressmedelande.

Skall finansiera tillväxt

Nuvarande aktieägare är bland andra bröderna Samwer, Kinnevik, Global Founders GmbH och Access Industries med flera.

– Samtliga sex aktieägare har förbundit sig att inte sälja eller annars överlåta sina aktier under en period om minst tolv månader efter noteringen. Rocket avser att använda intäkterna från börsnoteringen för att finansiera sin framtida tillväxt genom att lansera nya företag samt ytterligare investeringar i sina befintliga företag, meddelar Kinnevik.

Svenska Kinnevik skall idag äga 36 procent av Zalando och drygt 18 procent av Rocket Internet. Enligt rykten siktar Rocket Internet på en värdering runt 5 miljarder euro, vilket är något högre än tidigare nämnda siffror på över 4,3 miljarder.

– Kinnevik är mycket positivt till Rocket Internets avsikt att börsnoteras. Vårt partnerskap med Rocket sedan 2009 har skapat betydande värde för våra aktieägare och har bidragit till omvandlingen av vår portfölj. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med medarbetarna i Rocket i fullföljandet av bolagets spännande och tillväxtorienterade strategi att bygga världens ledande internetplattform utanför Kina och USA, säger Lorenzo Grabau, VD på Kinnevik.

 

Källa: Press, Di

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!