Royal Design lockar kapital i väntan på börsen

Inför höstens börsnotering har Royal Design plockat in ytterligare 20 miljoner kronor i en nyemission.

Enligt flera oberoende källor planerar e-handelsbolaget och multikanalhandlaren Royal Design en börsnotering senare i höst. Företaget är just nu inne i en expansiv fas och sägs nu även sikta på en större utlandsexpansion.

I väntan på den stundande börsnoteringen har Royal Design i sommar sett till att plocka in lite extra kapital. Enligt nyhetssajten Breakit gjorde Royal Design en ny finansieringsrunda i juli då man tog in 20 miljoner kronor. Kapital som bland annat används till att bygga upp ett större varulager.

Annons
Annons

Siktar på miljarden

Riskkapitalbolaget Verdan tecknade sig för hela nyemissionen och kontrollerar nu 33,5 procent av aktierna i bolaget. Riskkapitalbolaget Eequity, som nyligen stängde sin senaste fond, äger 27,5 procent av aktierna men hade inte möjlighet att delta i sommarens nyemission.

Resterande aktier, knappt 40 procent, innehas av de båda grundarna Hans Bengtsson och Andreas Ekberg. I och med den senaste investeringsrundan värderas Royal Design till 645 miljoner kronor. En siffra man hoppas ska stiga till 1 miljard då bolaget planerar att göra ytterligare en nyemission i samband med noteringen som väntas ske på Stockholmsbörsen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!