Rutinerade rävar ska locka ut vitvarukunderna på nätet

Nu har Vitvaruexperten officiellt slagit upp portarna och man planerar att bryta den fysiska fackhandelns dominans.

Redan i höstas berättade vi om Vitvaruexperten.com, en specialistbutik på nätet för vitvaror och hushållsapparater från alla stora leverantörer. Tanken var att lansera i början av 2016, och nu är det dags.

Men även om butiken är ett nytt namn i branschen kan man inte säga detsamma om namnen bakom företaget.

Annons

Grundare är Mikael Hagman, tidigare VD för Sony i Sverige och senast Sverigechef på Media Markt, tillsammans med Christian Kahlson och Marcus Höglund, med bakgrunder inom bland annat Media Markt, ONOFF och LG.

Samtidigt är den finska hemelektronikjätten Verkkokauppa en av huvudägarna i Vitvaruexperten.

– Jag och mina medgrundare har under flera år upplevt att det saknas något på den svenska vitvarumarknaden. Någon som erbjuder ett stort urval av leveransmöjligheter och tjänster. Någon som genom sin erfarenhet och expertis gör urvalet lättare för kunden, och samtidigt pressar priserna, säger Mikael Hagman, VD.

Lägre priser än i butik

Förutom att man kommer att erbjuda personligt anpassade leveranslösningar med installation kommer just expertis och kundservice att vara två av Vitvaruexpertens hjärtefrågor enligt Hagman. Bland annat har butikens certifierade kundrådgivare minst fem års erfarenhet av att jobba med vitvaror

– Vitvaror är ett område som de flesta har ganska lite kunskap om. Som kund är man ofta beroende av butikens råd, och den bästa rådgivningen är både professionell och objektiv.

Han påpekar också att e-handeln med vitvaror och hushållsapparater hittills varit relativt liten i Sverige, jämfört med exempelvis England och Danmark.

– Vissa tycker kanske att e-handel inte känns lika pålitligt som fysisk handel, kanske för att man tvivlar på rådgivningen som erbjuds på nätet. Det är precis det vi vill ändra på. Att handla hos oss ska vara precis lika tryggt som att handla i butik, samtidigt som priserna är lägre och utbudet större, säger Mikael Hagman.

Annons
Annons