Sälj bilen i mobilen med KVD:s bilskanningsapp

KVD, Kvarndammen, är en av de aktörer som vill förenkla säljandet och köpandet av begagnade bilar. Detta i en bransch som visats sig vara på väg ut på nätet med nya tjänster och där även nybilsförsäljningen till stor del påverkas av nätet. KVD satsar dock på att minska friktionen i begagnathandeln och det senaste tilltaget är en nyutvecklad app.

Bilpriser.se, som är en del av KVD Gruppen, skall idag ha en välbesökt app som ger användaren möjlighet att få en dagsfärsk värdering av bilen ifråga, bara genom att fotografera nummerplåten på bilen.

Denna mobilapp skall nu ha utvecklats ytterligare för att även stödja en direkt försäljning av en skannad bil. Användaren av appen skall enkelt kunna initiera en försäljning av bilen, direkt i appen, bara genom att fota registreringsskylten.

Annons
Annons

– Vi värderar dryga miljonen begagnade bilar i månaden för de som antingen ska sälja eller köpa en bil. Bara i appen görs dagligen 1 500 värderingar. Att både kunna värdera bilen och påbörja försäljningsprocessen direkt i appen förenklar bilförsäljningen ytterligare för våra kunder, säger Mathias Björkman, VD på KVD Bilpriser.

Det skall dock inte vara så högteknologiskt som man kan tänka sig. Från det att man tryckt på knappen "Jag vill sälja min bil" ska man inom 24 timmar bli kontaktad av KVD som hjälper till att sköta hela bilaffären.

– Bilbranschen flyttar i allt större grad ut på nätet, och allt fler ser telefonen som ett naturligt shoppingverktyg. KVD säljer över 200 bilar i månaden åt privatpersoner och det känns roligt och helt rätt i tiden att vi nu, tillsammans med KVD Bilpriser, kan erbjuda bilförsäljning tryggt och säkert direkt via mobilen, säger Ulrika Drotz Molin, VD på KVD.

 

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!