Sökjätten säljer produkter via personlig videohjälp

Google lanserade 2013 sin videokonferens-tjänst Hangouts som stödjer upp till 10 användare samtidigt. Denna videotjänst har funnit flera olika användningsområden och nu ska Google sälja mer av sin hårdvara med hjälp av den.

Google Hangouts har sedan lanseringen spunnits vidare till marknadsplatsen Helpouts där användare kan köpa och sälja tjänster. Till exempel lektioner och andra kunskaper som kan läras ut via video. Du kan helt enkelt köpa expertkunskap i videoform per minut.

Nu verkar sökjätten Google dock experimentera med ytterligare ett användningsområde för deras videochatt. Denna gång är det Google som är experterna och råden är gratis. Anledningen till varför de är gratis är dock mycket enkel, Google vill sälja dig något.

Annons
Annons

Den nya videotjänsten ska dyka upp om man indikerar att man vill köpa en fysisk produkt i Googles Play Store och då får man utöver tipset att ringa Google även valet att inleda ett videosamtal.

Videosamtalet skall leda till en Hangout med en Google-representant som kan förklara och demonstrera Googles olika enheter. De ska även kunna slänga upp ytterligare en videoström för att visa presentationer av produkter.

Kan finnas större planer

Tekniskt ska det hela påminna om Amazons supporttjänst Mayday. Vi tänker även på Tre:s tidiga försök med videoförsäljare.

Googles nya videohjälp ska ha smyglanserats i november förra året och även om den är gratis så är förstås syftet att kränga mer hårdvara med hjälp av den. Amerikansk media liknar det vid en virtuell Genius Bar, Apples expertpaneler som man kan hitta i många av deras butiker.

Enligt rykten skall Google ha större planer för denna tjänst och kanske även planerar att ta den ut i den fysiska världen. I dagsläget vill man dock inte kommentera tjänsten som sägs vara ett begränsat test.

 

Annons
Annons

Källa/Bild: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!