Så gick det under ”årets sämsta vecka”

Lägre temperaturer kan ha boostat e-handeln.

För ett par veckor sedan varnade vi för att e-handeln stod inför en av årets sämsta perioder. Vecka 29 har varit en av de sämsta veckorna de senaste åren och nu har vi årets siffror redo från Ehandel.se Analytics.

LÄS ÄVEN: Varning: Nästa vecka störtdyker försäljningen

Annons
Annons

Vi nämnde att vädret skulle kunna rädda försäljningen under vecka 29. Temperaturen kan ha varit anledningen till att veckan inte fick en sämre plats än sjunde sämst hittills, sett till intäkter. Tittar vi på antal order så är den dock den femte sämsta veckan i år. Men den absoluta jumboplatsen slipper den alltså ifrån.

Jämfört med samma vecka förra året blev det en intäktsökning på strax över 10 procent. Förra året låg dygnsmedeltemperaturen betydligt högre, enligt SMHI. Mer än fem grader celsius över det normala i nästan hela Sverige under hela veckan. I år låg den dock till och med under det normala några dagar, i stora delar av landet.

Även årets orderingång visar på en ökning, 8 procent högre jämfört med i fjol. Vecka 29 var alltså inte det bottennapp som vi hade förväntat oss.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!