Skicka paket med hjälp av vänner och Facebook

Om du reser mycket, eller har vänner som gör det, då kan Friendshippr vara är en tjänst som du vill titta lite extra på. Särskilt om du har en förkärlek för produkter och varor som endast är tillgängliga, eller billigare, i vissa länder.

Friendshippr, som nyligen lanserat en app för iOS, är en ny frakttjänst som gör det möjligt att skicka paket över hela världen med hjälp av sina vänner och sociala medier. Med hjälp av Facebook kan man kartlägga sina vänners resplaner för att sedan använda deras rutter för att ”crowdshipa” sina paket.

För att kunna använda sig av appen måste man först bjuda in lite kompisar, men när man fått till ett hyfsat nätverk, är det bara att lägga upp sina leveransförfrågningar eller resplaner. De matchas sen med andra vänners planerade resor, städer och önskemål.

Annons
Annons

Egenutvecklad teknik

Att använda appen kostar inget i dagsläget men man uppmanas att på något sätt belöna sina vänner för den hjälp man får, till exempel med pengar, en gåva eller att bjuda på middag. Tjänstens grundare, Ramy Assaf, säger att företaget för tillfället satsar på att bygga upp en bred användarbas istället för att tjäna pengar.

Sedan tidigare har affärsänglar investerat i tjänsten, bland annat chefer från Uber, Airbnb och Google. Nyligen fick man även in ytterligare kapital på 670 000 dollar från investerare i Dubai. Och Assaf tror att tjänsten kan hitta sin plats i logistikvärlden.

– Vi har gjort en rad större justeringar som vi tror kommer att förändra spelreglerna. Vi har en egenutvecklad teknik som matchar fraktförfrågningar med vänner baserat på plats och kommande resplaner, säger Ramy Assaf.

Källa: TNW

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!