Skippa taxfree – att e-handla är mycket billigare

Skiljer ibland flera hundra kronor på en produkt.

Redan förra året så kikade Prisjakt på hur det stod till med priserna när det kommer till taxfree-shoppingen, som många svenskar tar sig tiden till nu i semestertider. Trenden fortsätter i år och e-handeln är fortsatt den bästa platsen att handla skönhetsprodukter, om man vill spara pengar.

Prisjakt jämförde 61 av de mest populära skönhetsprodukterna på jämförelsesajten med svenska taxfree-butikers priser och fann att en stor majoritet av dessa, 55 stycken, var billigare på nätet.

Annons

- Vår undersökning visar att det är långt ifrån billigt att handla i taxfree-butiker. Med det sagt kan taxfree-shoppingen också leda till en bra deal – men då är det viktigt att jämföra priserna mot vad de hade kostat på nätet. För att vara säker på att få tag på marknadens bästa pris bör man alltid jämföra innan man handlar, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Paketpris hjälper inte

Den största chansen att tjäna på att handla taxfree finner man i kategorin damparfymer, där 4 av 13 produkter var billigare på taxfree, jämfört med på nätet. Det går dock, enligt Prisjakt, också att göra riktigt dåliga deals. En ansiktskräm som kostade 379 kronor i taxfree gick nämligen att kamma hem för endast 99 kronor på nätet, alltså 280 kronor billigare.

- Ett vanligt förekommande fenomen i taxfree-butiker är att varor märks med paketpris, som exempelvis ta tre och betala för två. Av de undersökta varorna i prisjämförelsen hade fyra denna prismärkning och samtliga var trots detta billigare på nätet jämfört med i taxfree-butiker, konstaterar Prisjakt.

Annons