Smart lås tar in över 600 miljoner kronor

Fler e-handelsleveranser att vänta.

Nyligen kunde vi berätta om företaget Latch som tillverkar smarta lås. Bolaget skiljer sig dock från andra smarta lås genom att inte fokusera på själva låset, utan på plattformen bakom. Det riktar sig inte heller till privatpersoner utan till fastighetsägare och de som behöver många lås på ett bräde.

LÄS ÄVEN: Fraktjätten förser nytt smart lås med e-handelsleveranser

Annons
Annons

I samband med den nyheten så hade fraktbolaget UPS hoppat på Latch och inlett ett pilottest med e-handelsleveranser till byggnader som installerat det smarta låset. Walmart och Jet.com har även ingått samarbete med Latch.

Affärsidén att skapa en smart låsplattform, istället för bara smarta lås, visar sig nu locka investerare. Latch har hittills tagit in 26 miljoner dollar, i sin första runda. Nu höjs dock insatsen då riskkapitalbolaget Brookfield Ventures, tillsammans med flera av de tidigare investerarna, gått in med 70 miljoner dollar, eller runt 630 miljoner kronor, i Latch.

Geografisk expansion

Pengatillskottet ska inte helt oväntat användas för geografisk expansion och fortsatt utveckling och tillväxt. Företaget Brookfield Properties ska samtidigt installera Latch i alla sina flerfamiljshus, som är under uppbyggnad, något som sägs skapa ett av världens största system med smarta lås.

- Vi är mycket glada att stödja Latch, den tydliga ledaren i en marknad värd 25 miljarder dollar, och som förväntas växa dubbelt så mycket som den traditionella access-marknaden under de närmaste åren, säger Brookfields Josh Raffaelli i ett uttalande.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!