Snabbare leverans när PostNord investerar åt NetOnNet

Leverans senast dagen efter.

Ökad leveranssäkerhet och mindre miljöpåverkan. Det är målet när PostNord investerar i automatisk sortering på NetOnNets centrallager. De båda bolagen har ingått vad som uppges vara "strategiskt samarbete för att framtidssäkra ytterligare volymökningar", vilket uppges behövas i takt med att e-handeln växer.

"Tittar på utvecklingsmöjligheter"

Att paketen som skickas ut till e-handelskunderna från NetOnNets centrallager alltså numera ska sorteras maskinellt, uppges innebära att kunderna får sina paket snabbare.

Annons

– Vi erbjuder kunderna att lägga order ända fram till klockan 22.00, med leverans nästkommande vardag, därför är sorteringskvaliteten extremt viktig för oss – samtidigt som vi skapar en miljöanpassad leveranskedja. Det strategiska samarbetet med PostNord baseras på ett partnerskap där vi tillsammans kontinuerligt tittar på utvecklingsmöjligheter i takt med allt högre e-handelsvolymer, säger Stefan Svensson, logistikchef på NetOnNet, i ett pressmeddelande.

Vill leda utvecklingen

Men projektet syftar inte bara till att ge NetOnNets kunder snabbare leveranser. De båda aktörerna har också en “gemensam ambition om att leda utvecklingen av e-handelsleveranser”.

LÄS ÄVEN: PostNord testar helt nytt grepp kring tredjepartslogistik

- Samarbetet med NetOnNet kring maskinell sortering är en del av vårt arbete med att fortsatt ligga i framkant med snabba e-handelsleveranser på våra kunders villkor. Den automatiska sorteringen innebär färre antal hanteringar av varje enskilt paket och minskar såväl risken för transportskador som transportkilometrar, vilket också är riktigt bra ur miljösynpunkt, säger Anders Holm, chef för PostNord Sverige.

PostNord har haft egen personal stationerad på NetOnNets lager sedan 2015. Där har de manuellt sorterat NetOnNets e-handelspaket. Nu tar alltså maskiner över deras uppdrag. Därmed förväntas sorteringskvaliteten förbättras, samtidigt som arbetet blir lättare att anpassa beroende på hur många beställningar NetOnNet har för tillfället.

Annons