Sold hoppas på dubbelt upp med app för Android

Sold, iPhone-appen som hjälper den bekväme att kränga grejer på sajter som Ebay och Amazon, har sedan lanseringen lockat en hel del användare. Nu vill företaget fördubbla den skaran när man lanserar en app även för Android.

Det var i våras som vi senast skrev om Sold. En app som hjälper den som inte har tid eller lust att lägga ut sina grejer på sajter som Ebay, Amazon och Craigslist. Appen fick en del uppmärksamhet på andra sidan pölen och lyckades knyta till sig en hel del stora investerare. Bland annat Reid Hoffman, medgrundare till LinkedIn och Google Ventures Rich Miner.

Appen är alltså inte en konkurrent till de befintliga marknadsplatserna utan snarare ett komplement. Efter att användaren svarat på några frågor om produkten och knäppt några bilder så listar appen sedan produkten på den sajt där chansen till bäst pris är störst.

Annons
Annons

Sold sköter sen transaktionen och när varan är såld skickar de en låda med leveransadressen färdigtryckt. Pengarna trillar automatiskt in på det konto som man angett tidigare. Nu har man lanserat en app även för Android och företaget passar även på att släppa lite information om hur det gått sedan i våras.

Dubbelt så bra som Ebay

Sold säger att det finns mer än 2000 unika produkter på deras marknadsplats just nu, och att man under förra månaden såg en 50-procentig ökning av antalet listade objekt. Man säger också att användarna får i genomsnitt 43 procent mer för produkterna via Sold.

Något man tackar sin ”prismotor” för. Med hjälp av en särskild mjukvara och algoritmer letar den genom marknadsplatser som Craigslist, Ebay, och Amazon för att bygga upp sin databas med priser. På så vis får den även reda på vilka produkter som säljer bäst, och till vilket pris, på de olika marknadsplatserna.

Främst har man så här långt riktat in sig på att sälja elektronikprylar som datorer, telefoner och surfplattor, men även accessoarer som handväskor, solglasögon, klockor och skor. För de prylar som sålts via Sold ligger genomsnittspriset på 262 dollar, två gånger så högt som på Ebay enligt företaget själva. Det dyraste som sålts hittills är en klocka för 8000 dollar.

Tony DeVincenzi, som är en av appens tre medgrundare, säger att man siktar på att nå 1 miljon dollar i omsättning för första året. Och när man nu även lanserat en app för Android så har man enligt egen utsago fått ett rejält uppsving av användare och sålda produkter.

 

Källa: TechCrunch

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!