Sportamore flyttar från First North till Stockholm

Sport och modebutiken på nätet, Sportamore, flyttar nu till Stockholmsbörsen för att stärka sin aktie och sitt varumärke.

Sportamore som nyligen meddelade att de nu växer starkast i övriga Norden planerar ett börsbyte denna vecka. Den renodlade e-handlaren ska ta sitt pick och pack och flytta ifrån Nasdaq First North till Nasdaq Stockholm.

Tanken bakom flytten är att nå en bredare publik.

Annons
Annons

- Att bolagets aktie noteras för handel på Nasdaq Stockholm innebär att vi kan nå ut till en bredare allmänhet och att intresset för bolaget ökar ytterligare. Det är min övertygelse att detta på bästa sätt skapar värde för nuvarande och blivande aktieägare. Vi står väl rustade att ta oss an utmaningen att fortsätta bygga Nordens bästa sportbutik, säger Johan Ryding, VD på Sportamore.

Sista dagen för handel på First North är planerad till denna fredag, 15 maj, och efterföljande måndag öppnar man på Stockholmsbörsen.

Kan stärka varumärket

Bolaget kommer att behålla sitt tidigare kortnamn SPOR. Det sker inte något utgivande av nya aktier och aktieägare i Sportamore behöver inte vidta några åtgärder i samband med listbytet.

Sportamores aktie togs upp till handel på Nasdaq First North 2012 och att man nu byter ska ses som en naturlig utveckling som bland annat kan bidra till en starkare aktie.

"Noteringen bedöms stärka Sportamores varumärke och position bland nuvarande och framtida kunder, medarbetare och media. Noteringen bör även medföra en ökad genomlysning av bolaget och aktien, vilket förväntas leda till en bredare ägarbas genom såväl institutionella som privata investerare samt ökad likviditet i aktien."

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!