Spotifygrundarna vann Årets Affärsbragd 2015

Det blev ingen e-handelsrepris när årets upplaga av Svd Affärsbragd delades ut under gårdagskvällen, vinnarna blev Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon.

Igår delades priset Svd Affärsbragd ut, en utmärkelse som förra året kammades hem av Rapunzel of Sweden och dess vd Ida Backlund.

Även i år fanns möjligheten att priset skulle hamna hos en renodlad e-handlare då Pär Svärdson, grundaren av e-handelsbolagen Adlibris och Apotea, samt Kicki Theander som grundat matkasseföretaget Middagsfrid fanns bland finalisterna.

Annons
Annons

De gick dock bet och i stället var det Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon som fick ta emot priset med motiveringen:

Spotify har på ett revolutionerande sätt förändrat hur vi konsumerar musik. Dessutom har grundarna Martin Lorentzon och Daniel Ek skapat ett snabbväxande företag som satt Sverige på kartan som digitalt föregångsland.

SvD Affärsbragd delas ut med stöd av Kjell och Märta Beijer Stiftelse och tanken med priset är att det ska gå till en person, eller en grupp av personer, som ”gjort en förtjänstfull prestation inom näringslivet som kan kopplas till insatser gjorda under de senaste åren”.

 

Källa: SvD

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!