Stor&Liten passerade 50 miljoner kronor i omsättning

Siffrorna är inne för uppstickaren inom leksaker på nätet.

Den gamla anrika leksaksbutiken Stor&Liten återuppstod för några år sedan på nätet och har sedan dess satsat på tillväxt och att ta marknadsandelar. Nätbutiken är inte lönsam men rapporterar nu en omsättningsökning på 32 procent för det brutna räkenskapsåret som slutade i mars 2018.

"Samägande av Lekia Online"

Företaget omsatte under perioden strax över 54 miljoner kronor med ett minusresultat på 8 miljoner kronor. Året innan omsatte Stor&Liten dock 41 miljoner med ett ännu större minsuresultat, på 12 miljoner, så det går åt rätt håll.

Annons
Annons

- 2017/2018 var ett händelserikt år för bolaget som inleddes med ett samarbete med Sveriges största leksaksbutikskedja Lekia AB genom ett samägande av dotterbolaget Lekia Online AB i vilket Stor&Liten driver Lekia.se tillsammans med Lekia AB. I samband med lanseringen av Lekia.se under senhöst 2017 bytte även Storochliten.se med framgång e-handelsplattform för att förbättra såväl kundupplevelse som att stötta förutsättningar för tillväxt framgent, skriver företaget och tillägger:

- Vid årsskiftet förvärvades även bolaget OnTheMoon AB som likt Stor&Liten bedriver e-handel inom barnsegmentet men primärt genom dropship, vilket kompletterar befintlig verksamhet väl.

LÄS ÄVEN: Pär Svärdsons Babyland.se går samman med Stor&Liten

"Nå lönsamhet inom närtid"

Den största händelsen kan dock ha skett efter denna finansiella period. Ehandel.se kunde nämligen i juni meddela att Pär Svärdssons Babyland.se gått samman med just Stor&Liten. Detta noteras även i årsredovisningen och sammanslagningen ska på sikt leda till att Stor&Liten blir lönsamt.

- Efter räkenskapsåret 17/18 har Stor&Liten slagits ihop med Babyland Online Nordic AB. Sammanslagningen är baserad på ömsesidiga synergier mellan bolagen inom såväl inköp, logistik som övrig operations och kommer påtagligt bidra till att stabilisera Stor&Liten ytterligare på marknaden och nå lönsamhet inom närtid. Stor&Litens operativa team och ägarkooperativ följer med in i den nya sammanslagna organisationen, skriver företaget.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!