Stylepit avbryter köpet av norsk modekoncern

Danska Stylepit meddelade i höstas att man skulle köpa upp det norska modeföretaget Conseptor som bland annat äger butikskedjan Solid. Med köpet skulle Stylepit ta sikte på den fysiska detaljhandeln, men nu har affären värd över 200 miljoner danska kronor gått i stöpet.

I september 2014 meddelade den danska modekoncernen Stylepit att man skulle köpa upp det norska modeföretaget Censeptor. Planen var att Stylepit skulle ta över de fyra varumärkena Solid, Peppercorn, Desires och Tailored Originals samt Conseptors detaljistverksamhet i Danmark och Norge.

Något som även innebar att man skulle ta över 37 Solid-butiker i de två länderna. Nu har den affären gått i stöpet.

Annons
Annons

– Genomförandet av aktieöverlåtelseavtalet med Conseptor var villkorat av ett antal faktorer som inte har kunnat uppfyllas, skriver Stylepits styrelseledamot, Nicolai Kærgården, i ett pressmeddelande. Företaget kommer nu att starta en utredning av bolagets strategiska möjligheter.

När affären blev känd i höstas låg köpesumman på 208 miljoner danska kronor men i december förändrades utgångsläget. De 37 Solid-butikerna som Stylepit skulle överta reducerades till 27. Något som minskade köpesumman med 62 miljoner. Vad som har hänt efter det är fortfarande oklart, men affären är nu helt avblåst.Källa: Press, Netthandel

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!