Superrekord för Zalando med 2 miljoner beställningar

4 200 order per minut.

Nätmodejätten Zalando verkar i år ha fångat upp en hel del order under fredagen. Närmare bestämt 2 miljoner beställningar ska ha gjorts under Black Friday. Vilket ska vara en ökning med nära 100 procent jämfört med i fjol.

- Zalandos förberedelser för Black Friday 2018 började omedelbart efter Cyber Week förra året. Med en stark prestation på alla marknader genomförde vi en framgångsrik Cyber Week och nådde ett rekord för Black Friday, säger Moritz Hahn, vice vd för Zalando Fashion Store, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Stolt över vad vi har kunnat uppnå"

Vid de högsta topparna så ska det ha trillat in över 4 200 order per minut. Under Black Friday ska modejätten samtidigt ha fångat upp 220 000 nya kunder.

- Detta är inte bara en viktig dag för våra kunder, det gör det också möjligt för oss att testa skalbarheten i vår teknik och verksamhetsinfrastruktur för vår framtida tillväxt. Jag är stolt över vad vi har kunnat uppnå som ett team och ser fram emot att bygga vidare på det i framtiden, säger Mortiz Hahn.

"En mycket glad stämning i Berlin"

Siffrorna ska gälla själva Black Friday-kampanjen som Zalando dock smygstartade redan på torsdag kväll klockan 20.00, och som sedan avslutades vid midnatt på fredagen.

- Det är minst sagt en mycket glad stämning här nere i Berlin, tillägger Nathalie Fältlöv, presskontakt på Zalando.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!