Svenskt Kosttillskott satsar på Instabox och fria ombud

Svenskt Kosttillskott kryddar sina leveranser med paketskåp, leverans samma dag och möjligheten att fritt välja postombud.

Det är inte bara PostNord som satsar på flexibla leveranser. E-handlarna drar också sitt strå till stacken. En av dem är Svenskt Kosttillskott som idag lanserar ett antal nya fraktsätt när det är dags för kunden att checka ut.

En av nyheterna är Instabox och deras förvaringsskåp som finns utplacerade på ett antal centralt belägna Pressbyrån och 7-Eleven i Stockholm. Ett alternativ som gör det möjligt att lägga sin beställning på söndagsförmiddagar och hämta ut paketet senare samma dag.

Annons
Annons

– Målet är att det ska bli enklare att handla på nätet än i butik. Det här är bara början för oss när det gäller att göra leveranserna ännu snabbare och till ännu fler personer, säger Martin Valenta, logistikchef på Svenskt Kosttillskott.

Hemleverans samma dag

E-handlaren har även utökat hemleveranserna så att varor som beställs innan klockan 13 levereras mellan klockan 18 och 22 samma vardag i Stockholm och Uppsala, eller en annan dag om kunden väljer det. De utanför Stockholms- och Uppsalaområdet får dock vänta en dag extra.

Det traditionella fraktsättet med postombud har också förbättrats. Det närmaste alternativet är faktiskt inte alltid det bästa och därför är det nu möjligt att själv välja uthämtningsställe. Något som kan vara bra om man befinner sig på annan ort, eller vill hämta ut paketet på vägen hem från jobbet.

– Det blir enkelt och flexibelt och ökar tillgängligheten. Många har lagt fokus på att låta kunden välja vilket företag som ska dela ut paketet. Vi tycker inte att det är viktigast vem som levererar paketet, utan var du som kund hämtar det, säger Martin Valenta.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!