Svensk e-handelsleverantör köps upp av brittisk tech-jätte

Det första stora köpet.

E-handelsleverantören Divvit, vars ambition är att ge e-handlarna ett alternativ till Google Analytics, har köpts upp av brittiska Ve Global. Ve Global är ett tech- och marketingbolag, som grundades 2009 och i dag har över 385 anställda och fler än 4000 anslutna kundföretag.

Parterna avslöjar inte vad köpesumman ligger på, men enligt avtalet ska det både involvera kontant betalning och nya samarbeten. Bland annat ska Ve ha betalat en halv miljon pund, motsvarande cirka 5,7 miljoner svenska kronor, för att integrera Divvits lösningar i sina egna produkter.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Svenskt e-handelsverktyg ska utmana Google Analytics

"En stor milstolpe"

Uppköpet ska vara Ve Globals första, men bolaget lovar att fler är på gång.

- Eftersom det här är vårt första förvärv utgör köpet en stor milstolpe i Ve Globals historia. Jag ser fram emot att välkomna Divvits teknik och de ovärderliga insikter som deras team av experter inom AI, datavetenskap och försäljning kommer att medföra, säger David Marrinan-Hayes, vd för Ve Global, i ett pressmeddelande.

Tidigare i år öppnade Divvit ett andra kontor i Stockholm och framöver kommer bolagets anställda att arbeta där samt från huvudkontoret i Lund. I ett mejl till Ehandel.se skriver företagets vd David Linell att det är "business as usual" som gäller, men att Divvit nu får betydligt mer resurser att arbeta med. 

LÄS ÄVEN: Tunga e-handelsrekryteringar när Divvit öppnar i Stockholm

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!