Svenskt konsthantverk ska lyfta med ny modern e-handel

Uppgraderad nätbutik ska öka försäljningen för närmare hundra konsthantverkare.

Konsthantverkscentrum insåg e-handelns möjligheter redan 2012 då man samlade konsthantverkarnas nätbutiker under en sajt, med hjälp av Nordisk E-handel. Först 2015 valde man dock att ta det hela ett steg längre och slängde då upp en gemensam webbshop för stiftelsens medlemmar.

- Nätbutiken är sprunget ur ett behov och en efterfrågan från våra anslutna konsthantverkare. Vi ser nätbutiken som ett kompletterande kooperativ, där vi gemensamt marknadsför och säljer konsthantverk, sade verksamhetsledaren Mari-Louise Franzén vid lanseringen.

Annons

"Självklart för oss att utveckla nätbutiken"

Efter två år i drift tar nu Konsthantverkscentrum.se nästa steg på resan och gör en rejäl uppgradering av nätbutiken. Den får ett nytt utseende, blir mer kundanpassad och likt många andra även responsiv. Det vill säga att den automatiskt anpassar sig till skärmens storlek.

- Vi ser ett ökat intresse för att handla konsthantverk över nätet och det är självklart för oss att utveckla nätbutiken för att följa de sätt som kunder väljer att handla på, kommenterar Mari-Louise Franzén nylanseringen.

Nätbutiken ska idag bjuda på över 1000 produkter ifrån 90 konsthantverkare. Varje konsthantverkare säljer och hanterar sina produkter själv och varorna går direkt från konsthantverkaren ut till kunden. Det hela påminner alltså om Nordic Design Collective som även de samlar formgivare på en e-handelsplats.

Annons