Swedols nya storägare ser möjligheter på nätet

Investmentbolaget Nordstjernan blir ny huvudägare av Swedol och ser stora utvecklingsmöjligheter inom e-handeln.

Våren 2014 lanserade Swedol sin nya webbshop. Det tillsammans med ett nytt butikskoncept och ett bättre anpassat sortiment var en del av järnhandelskedjans nya offensiva satsning. Nu får man lite extra draghjälp i form av en ny ägare.

Investmentbolaget Nordstjernan, som inte är helt okända i e-handelsvärlden, förvärvar 29,9 procent av börsnoterade Swedol från familjen Zetterbergs ägarbolag Zelda och blir därmed ny huvudägare.

Annons
Annons

– Nordstjernan är med sin finansiella styrka, industriella expertis och långsiktighet en mycket lämplig ägare för Swedol. Vi är därför nöjda med att ha funnit en långsiktig ägare som möter våra högt ställda krav, säger John och Rolf Zetterberg.

Bygghemma var årets affär

I november 2014 köpte Nordstjernan upp e-handelsföretaget Bygghemma i vad som beskrevs som årets största e-handelsaffär. Ett uppköp som kan komma till nytta med i nya ägarskapet.

– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för Swedol, bland annat inom e-handel där Nordstjernan har kunskap genom sitt ägande av Bygghemma, säger Nordstjernans verkställande direktör Tomas Billing.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!