Teknikmagasinets konsult tar över VD-rollen

"Kommer vara till stor fördel för oss".

Teknikmagasinet har kämpat hårt för sin överlevnad under de senaste åren. I mitten av 2017 gick företaget in i en rekonstruktion på grund av akuta likviditetsproblem och en skuldbörda som växte sig allt större med tiden. Nästan exakt ett år senare kom beskedet om att rekonstruktionen avslutades och att ackordet hade vunnit laga kraft. Då såg Teknikmagasinet ljust på sin framtid som bland annat skulle omfatta ett större fokus på e-handeln.

Företaget lyckades leverera ett starkt avslut på 2018 och rapporterade samtidigt ett nytt rekord för sin e-handel. Men starten på 2019 blev lite svagare, och då fick Teknikmagasinet gå in i en ny rekonstruktion. 

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Ett år senare: Teknikmagasinet i ny rekonstruktion

Nu meddelar Catherine Sahlgren, vd på Teknikmagasinet, att hon inte kommer att fortsätta kämpa i sin vd-post på företaget. Den 19 augusti blir hon istället ny koncenrchef för skadeverkstadskedjan Werksta, men kommer dock att förbli ledamot i Teknikmagasinets styrelse. 

"Ser en enorm potential"

Företaget började att leta efter en ny vd dirket, och nu skirver bolaget att de har hittat Catherines efterträdare. Ulrika Göransson är den som får uppdraget och kommer att kliva in i sin nya roll den 5 augusti.

– Jag ser otroligt mycket fram emot mitt vd uppdrag för Teknikmagasinet. Jag har en väldigt bra bild av de utmaningar och möjligheter som Teknikmagasinet står inför och kan agera snabbt när jag tar över som vd, säger Ulrika Göransson och tillägger:

– Vi fortsätter vår satsning på mobilreparationer där jag ser en enorm potential framåt, vi har flera spännande initiativ på sortimentsområdet som rullas ut inom kort och flera andra affärsprojekt på gång.

Under det senaste året har Ulrika Göransson varit konsult för Teknikmagasinet, och drivit strategiska affärsutvecklingsprojekt. Tidigare har hon även suttit flera år i Clas Ohlsons koncernledning som strategi- och affärsutvecklingsdirektör. 

– Vi är mycket glada över att få Ulrika i den här rollen. Hennes långa strategiska erfarenhet inom detaljhandeln tillsammans med den djupa kunskap om Teknikmagasinet som hon hunnit upparbetat under det senaste året kommer vara till stor fördel för oss, säger Teknikmagasinets ägare Peter Gyllenhammar.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!