Telia investerar nära 1 miljard kronor i Spotify

Telekomjätten köper 1,4 procent av aktierna i Spotify för 115 miljoner dollar och bildar ett strategiskt partnerskap.

I måndags lanserade Apple sin nya streamingtjänst, Apple Music. En tjänst som spås bli en tuff konkurrent för Svenska Spotify som nu får lite extra draghjälp i kampen mot teknikjätten.

Svenska telekombolaget Telia Sonera investerar nämligen 115 miljoner dollar, motsvarande 950 miljoner kronor, i Spotify och får för det en ägarandel på 1,4 procent i musiktjänsten.

Annons
Annons

– Vi bygger nästa generations telekombolag där innovation är helt avgörande för vår framgång. Spotify är ett fantastiskt företag som kunderna uppskattar enormt och med ett innovationsarbete i världsklass. Jag ser verkligen fram emot att som investerare och partner vara en del av Spotifys fortsatta resa, säger Johan Dennelind, koncernchef och vd, TeliaSonera.

Satsar gemensamma resurser

Investeringen ligger inom ramen för ett strategiskt samarbete mellan de båda bolagen som nu ska satsa resurser och personal för att driva gemensam innovation inom mediadistribution, kundinsikt, dataanalys och annonsering.

TeliaSonera och Spotify skapar också ett gemensamt team med ansvar att leda innovationsprojekten.

– Vi har en lång och fantastisk relation med TeliaSonera och jag är nöjd över att vi kan ta den till nästa nivå tillsammans genom det här strategiska partnerskapet, säger Daniel Ek, vd och grundare, Spotify.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!