Topprekrytering hos MQ – hon blir ny försäljningschef

"Kommer mycket väl till pass i denna förändringsresa".

MQ har på senare tid fokuserat på att försöka ställa om från fysisk modekedja till en omniaktör i framkant, vilket bland annat har resulterat i att butiker kan komma att stängas.

LÄS ÄVEN: MQ gör katastrofår - slopar utdelningen

Annons
Annons

Nyligen rekryterade företaget Ola Wahlström som ny CFO och nu står det klart att han får sällskap i ledningen av Katarina Blomqvist, som blir ny försäljningschef.

"Ett starkt märke i en spännande tid"

Katarina Blomqvist kommer senast från Åhléns, där hon senast också hade rollen som försäljningschef - vilket innebar att hon ansvarade för företagets 63 varuhus och 2 700 medarbetare. Hon har även haft ledande roller på bland annat Iittala-koncernen och Lindex/Gulins.

- MQ är ett starkt varumärke i en spännande tid. Det är en varumärkeskedja med stor potential som har en lång historia inom svenskt mode, något som starkt påverkat mitt val av nytt företag. Jag ser med glädje fram emot att utveckla och vara med och forma framtidens MQ för ett starkare kunderbjudande, säger Katarina Blomqvist i ett pressmeddelande.

Väntas bli ett viktigt tillskott

Från MQ:s sida ser man sin nya försäljningschef som ett välkommet och viktigt bidrag till bolagets fortsatta utveckling.

- Katarina har en erfarenhet och personlighet som kommer mycket väl till pass i denna förändringsresa som vi är mitt uppe i, där ett starkt kund- och försäljningsfokus är helt centralt i allt vi gör. Jag ser verkligen fram emot att påbörja arbetet tillsammans med Katarina inom kort, kommenterar Ingvar Larsson, vd och koncernchef på MQ.

Katarina Blomqvist tillträder sin nya tjänst den 14 januari 2019.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!