Tradera till modeveckan: Lanserar egen höstkollektion

Tradera lanserar en second hand-kollektion i samband med Stockholm Fashion Week.

Om bara några dagar är det dags för Stockholms modevecka att gå av stapeln. Ett av de företag som i år kommer att visa upp höstkläder på catwalken är Tradera, som inför eventet lanserar vad som ska vara Sveriges första second hand-kollektion.

Kollektionen har satts ihop av Lisa Corneliusson och Emma Elwin från modesajten Make it last, och består enligt ett pressmeddelande av “exklusivt utvalda second hand-plagg”.

Annons

"Mer åtråvärt än någonsin"

Det här är inte första gången Tradera genom sin modeplattform Tradera Trend gör närmanden mot modeindustrin. Under den senaste modeveckan i Stockholm kunde begagnatsajten presentera ett samarbete med GRETA GRAM, som gick ut på att de som besökte modeveckan då kunde buda på kläderna direkt när de visades upp.

- Det tidlösa och hållbara är den nya lyxen, vilket gör utvald second hand mer åtråvärt än någonsin. Dessutom gynnar det miljön. Vi måste tänka till kring vår modekonsumtion och att satsa på bra kvalitet och second hand är viktiga steg i rätt riktning, säger Lisa Corneliusson som via Make it last också driver Tradera Trend.

Traderas största kategori

Enligt Tradera köpte var tredje svensk minst ett begagnat plagg eller en begagnad accessoar förra året, och under 2016 ökade försäljningen av second hand-mode med 17 procent på Tradera.

– Konsumenter tänker idag alltmer på hur deras konsumtion påverkar miljön och många känner dåligt samvete för sin klädkonsumtion. Därför har försäljningen av second hand-mode ökat kraftigt under de senaste åren och det är idag den största kategorin som säljs på Tradera, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Annons