Tretti.se och CDON.com samsas under samma tak

Först ut var Trettis produktsortiment, och nu flyttar även personalen in på CDON. Nordens ledande e-handelskoncern CDON Group, samordnar de interna verksamheterna för två av koncernens nätbutiker, Tretti.se och CDON.com.

Vi har fått se ett allt närmare samarbete sedan CDON Group köpte upp Tretti.se under våren 2011. I somras flyttade man in Tretti.se:s sortiment under CDON.com:s tak, och nu är det dags för personalen att göra samma resa.

– Vi kommer naturligtvis att fortsätta ha kvar båda Internetbutikerna som idag. Vi erbjuder samtliga de anställda som berörs av sammanslagningen fortsatt anställning på Malmökontoret, säger Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group.


Annons
Annons

Vill stärka konkurrenskraften

Som ett led i samordningen flyttar Tretti.se kontorsverksamheten till koncernens Malmökontor där CDON.com idag bedriver sin e-handelsverksamhet. Samordningen av de två verksamheterna genomförs för att stärka butikernas framtida konkurrenskraft, tillväxtmöjligheter och lönsamhet.

– Tretti har visat en fantastisk utveckling de senaste åren och vuxit till en ledande aktör inom den nordiska marknaden för vitvaror online. Både Tretti och CDON verkar på konkurrensutsatta marknader och sedan förvärvet av Tretti har vi samordnat en del funktioner inom koncernen. Vi ser potential att ytterligare stärka Trettis kunderbjudande och sammanslagningen är därför ett naturligt nästa steg, säger Paul Fischbein.

Flytten är planerad till årskiftet och ny vd för Tretti AB blir Christian Eriksson. Vi undrar om detta är första steget på en större sammanslagning för CDON Group som fortfarande borde vara ganska utspritt med alla uppköp de genomfört under senare år.

 

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!