Utsidan.se går in som delägare i Friluftsmeny

En av Sveriges största sajter och mötesplatser inom friluftsliv går in som delägare i e-handeln som fokuserar på friluftsmat.

Friluftsmeny.se, som säljer allt från frys- och lufttorkad mat till utrustning som lämpar sig för matlagning utomhus, ska i år mer än fördubbla sin årliga omsättning. Något man bland annat ska lyckas med genom att lansera flera nyheter på sortimentsidan.

Sajten är skapad och drivs av Eric Tornblad, friluftsentusiast och författare till böckerna "Torka mat" och "Fjällmat", och i en intervju med Ehandel.se tidigare i år öppnade han upp för samarbeten med andra friluftlivs-relaterade företag och föreningar.

Annons

Nu står det klart att Utsidan.se, med sina 70 000 medlemmar och 50 000 unika besök per vecka, går in som delägare i Friluftsmeny.se

– Under de år som jag har jobbat med friluftsmat har jag märkt att intresset bara ökar och ökar. Därför känns det otroligt kul att få in Utsidan.se som delägare för att kunna utveckla företaget och sajten. Utsidan har många engagerade medlemmar som älskar friluftsliv och mat, därför är utsidan.se en naturlig partner, säger Eric Tornblad.

Tips och tricks på YouTube

Utsidan.se är en mötesplats för alla som är intresserade av naturnära friluftsaktiviteter, resor och äventyr och samarbetet kommer bland annat att resultera i att Friluftsmeny syns på Utsidan.se i form av artiklar och tester.

Parallellt med sajten kommer man också att skapa en YouTube-kanal med instruktionsfilmer, tips och tester - om allt från hur man torkar mat till hur man gör upp eld.

– Vi tror verkligen på idén att erbjuda recept och möjligheten att handla all friluftsmat på ett och samma ställe och Friluftsmeny.se har råvaror, färdiga rätter samt utrustning för att laga och torka egen mat, säger Christer Lindh på Utsidan.se.

Annons