”Vår ambition är att ge kunderna ett större sortiment”

Zalando satsar på hållbart mode.

Det europeiska klädföretaget Zalando fortsätter att satsa på hållbarhet. Inom de kommande veckorna ska de utöka sitt sortiment med en handfull nya hållbara klädmärken. Zalando startades 2008 och har funnits i Sverige sedan 2012. Deras e-handel säljer kläder, skor, accessoarer samt smink- och skönhetsprodukter.

- Vår ambition är att ge kunderna ett större sortiment att välja från, tydligare information att välja med och all den inspiration de behöver för att kunna göra hållbara val, säger Sara Diez, vice vd på Zalando Womenswear, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

- Att ta ombord dessa nya klädmärken är ett viktigt steg på vår resa och vi kommer att fokusera på att addera fler hållbara alternativ till vårt sortiment under de nästkommande månaderna, säger hon. 

Tar in svenskt strumpmärke

I dag har företaget redan cirka 240 hållbara klädmärken i sitt sortiment och nu ska dessa alltså bli ännu fler. De nya märken som Zalando nu ska ta in är spanska Ecoalf, denim från holländska Mud Jeans och träningskläder från Girlfriend Collective. Även det svenska märket Swe-s, som tillverkar återvunna strumbyxor, kommer att ingå. Klädmärkena kommer att lanseras på Zalandos alla 17 marknader. 

- Våra kunders efterfrågan på hållbara produkter, som vi till exempel ser i ökningen av sökningar efter "ekologiskt" eller "fairtrade", speglar det växande intresset, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Sedan 2018 har företaget börjat med att märka ut de kläder som är gjorda av hållbara material, som är Fair Trade eller ekocertifierade. Detta för att kunderna lättare ska kunna hitta hållbara alternativ. 

Satsar på hållbarhet

Zalando satsar på sitt hållbarhetsarbete på flera sätt. Nyligen skrev vi om hur de valde att byta ut plastförpackningarna runt sina skönhets- och sminkprodukter till återvunnet papper. I höst planerar de även att pilottesta en ny sorts återanvändbar förpackning i samarbete med det finska förpackningsföretaget Repack.

LÄS ÄVEN: Zalando tänker om och storsatsar på hållbarhet

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!