Verdane Capital bygger på sin E-handelsportfölj

Verdane Capital VIII K/S går in som ny delägare i MM Sports, en av Nordens största spelare inom kosttillskott och träningskläder. MM Sports blir den 25:e e-handelsinvesteringen för Verdanes fonder och med Verdane VIII som ny delägare ska MM Sports expandera internationellt.

Riskkapitalistföretaget Verdane Capital, som under de senaste tio åren investerat i en rad e-handelsföretag, fortsätter på den inslagna banan. I somras stängde Verdane sin senaste fond VIII för ytterligare kapitaltillskott efter att man tagit in 2 miljarder kronor. Den största Verdane-fonden någonsin.

Redan då hade man investerat cirka 20 procent av kapitalet där bland annat e-handlarna WhiteAway, RoyalDesign, Unity Beauty Group (Eleven), Confident Living och Caliroots fått en del av kakan. Nu går Verdane även in som ny delägare i MM Sports, en av Nordens största spelare inom kosttillskott och träningskläder.

Annons

– MM Sports är ett välskött bolag som står för hög kvalitet och god kundservice. Vi tror att det finns en stor potential i kosttillskott i takt med att fler människor vill leva hälsosamt och träna. Vi ser verkligen fram emot att växla upp utvecklingstakten i MM Sports ytterligare och har redan börjat jobba på ett antal initiativ tillsammans med bolagets ledningsgrupp, säger Staffan Mörndal, Partner på Verdane Capital Advisors.

Internationell expansion

MM Sports grundades av Olle Sparringsjö 2002 och bolaget har sedan dess vuxit till en omsättning på över 200 miljoner kronor, helt utan externt kapital. Förutom en nätbutik har man även sex butiker runt om i Sverige.

– När jag träffade Verdane Capital Advisors fick jag snabbt ett stort förtroende för dem. Deras medarbetare är vandrande lexikon på hur man lyckas med affärsutveckling på nätet och därför är jag mycket glad över att ta in dem som en ny partner i bolaget, säger Olle Sparringsjö, grundare och, MM Sports.

MM Sports blir den 25:e e-handelsinvesteringen för Verdanes fonder och med Verdane VIII som ny delägare kommer MM Sports bland annat satsa på att expandera internationellt.

Källa: Press

Annons