Webbshop tillägnad försvunnen flicka läggs ner

"Jag är just nu inte i stånd att ta hand om de beställningar som görs via hemsidan", skriver Madeleine McCanns mamma.

Många minns nog den brittiska fyraåringen som försvann under en familjesemester i portugal och sedan aldrig återfanns. Madeleine McCann, som hon heter, lämnades tillsammans med sina syskon sovandes på familjens hotellrum med regelbunden tillsyn från föräldrarna. Men när de vid ett av tillfällena under kvällen kom för att titta till barnen ska de ha upptäckt att dottern var borta. Händelsen inträffade 2007 och orsakade då stor uppmärksamhet i hela världen. Trots en massiv insats från föräldrarnas sida så återfanns aldrig flickan och det är än idag oklart vad har hänt henne.

Startade webbshop

En av de åtgärder som föräldrarna vidtog för att sprida budskapet om flickans försvinnande, var att starta en hemsida och en webbshop. I webbshoppen ska det bland annat ha sålts produkter med bilder på Madeleine, i hopp om att någon skulle se och känna igen henne, så att hon skulle kunna återförenas med familjen. Nu meddelar flickans mamma, Kate McCann dock att webbshoppen, efter 11 år i drift, läggs ner.

Annons

- Tyvärr, på grund av för många åtaganden och stressmoment, är jag just nu inte i stånd att ta hand om de beställningar som görs via hemsidan, skriver hon på den sida där webbshoppen tidigare fanns.

Donationer ska dock fortfarande vara välkomna och familjen tackar för allt stöd de har fått från allmänheten under de gångna åren.

- Ert stöd betyder mycket för oss. Er vänlighet och generositet är inte mindre uppskattad och fortsätter att muntra upp oss. Tack igen, avslutar Kate McCann. 

Annons