Wetail ska bli nya alternativet för mindre e-handlare

Utnyttjar kraften i Woo.

Wetail heter en ny startup inom e-handelsvärlden som nu backas upp av e-handelsinvesterarna på Wellstreet. Den nya tjänsten, som alltså fått namnet Wetail, ska erbjuda små och medelstora e-handlare en “automatiserad” lösning för att sätta upp och administrera sin webbshop.

Det handlar dock inte om en helt ny e-handelsplattform, för i grunden finner vi den enormt populära gratisplattformen WooCommerce. En plattform som enligt Ehandelsindex redan idag används av 9 procent av svenska nätbutiker. En siffra som Wetail nu vill öka ännu mer, med hjälp av deras nya e-handelsverktyg.

Annons
Annons

“Brukar sällan vara tillräckligt skalbar”

Wetail är dock inte gratis utan konkurrerar snarare med plattformar som Shopify. Tjänsten startar på 595 kronor i månaden. Men för denna summa utlovar dock företaget tidsbesparingar och en skalbar lösning.

- En lösning för några hundralappar i månaden brukar sällan vara tillräckligt skalbar. Med Wetail får kunderna en flexibel webbshop med färdiga integrationer och kopplingar. Det är superenkelt att komma igång och vi har, till skillnad från andra, fördelen att kunna följa med och stötta våra kunder under deras tillväxtresa, säger Pierre Wiberg, medgrundare av Wetail, i ett pressmeddelande.

“Många saknar säkerhetsaspekten”

Företaget består av 10 medarbetare och grundarna ska ha lång erfarenhet som WooCommerce-konsulter. Nu har man alltså paketerat allt det man lärt sig kring WooCommerce i en helhetstjänst. Som e-handlare kan man förstås sätta upp en webbutik, nästintill gratis, på WooCommerce, men enligt Wetail kräver det också en del av användaren.

- Vem som helst kan idag sätta upp en egen WooCommerce-butik hos de flesta traditionella webbhotellen, men har därefter inte någon att vända sig till för kvalitetssäkring och expertråd. Många saknar dessutom säkerhetsaspekten och installerar moduler och teman utan kontroll. Detta tvingar många att lägga mycket tid, bara på att hålla sin e-handel vid liv, säger Pierre Wiberg.

“En väldigt spännande resa framför oss”

I samband med lanseringen av den nya tjänsten så slås e-handelsbyrån Levvel ihop med Wetail och medgrundaren av Wellstreet, Sïmon Saneback, blir styrelseordförande i den nya konstellationen.

- Vi har under de senaste åren sett en ökad konsolidering inom e-handelsbranschen, både när det gäller e-handlare såväl som tjänsteleverantörer. Vi har från start identifierat tydliga synergieffekter som ger oss starka förutsättningar för fortsatt expansion. Vi har en väldigt spännande resa framför oss, säger Sïmon Saneback, om sitt nya gig.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!