Winefinder skriver öppet brev till Systembolaget

Danska Winefinder är uppenbarligen irriterade över hur Systembolaget beter sig mot sina nätkonkurrenter. I det senaste numret av deras nyhetsbrev har de tydligen försökt misskreditera Winefinder. Nu skriver Winefinders VD, Ole Nielsen, ett öppet brev till Systembolaget.

Vi har tidigare rapporterat hur Systembolaget misstänkts ha använt nykterhetsorganisationen IOGT-NTO för att svartmåla näthandeln med vin. Flera seriösa vinklubbar på nätet buntades ihop med oseriösa aktörer, som sålde ren sprit, i en anmälan av IOGT-NTO. Anmälan lämnades till ekobrottsmyndigheten och gällde detaljhandel av alkohol där Systembolaget har monopol. Det fanns starka misstankar om att Systembolaget egentligen legat bakom anmälan.

Nu riktas blickarna åter mot Systembolaget då de pekar ut Winefinder som en nätbutik som säljer alkohol till unga. Och ännu en gång är en nykterhetsorganisation inblandad. I detta fall sägs Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, utnyttjas av Systembolaget för att angripa en konkurrent.

Annons
Annons

Satt i system att smutskasta konkurrenter

Gällande den undersökning som UNF gjort skriver Winefinder följande:

"Man har under 2011 och 2012 låtit personer under 20 år göra ett antal provköp från olika näthandlare. Av sammanställningen framgår att man vid ett tillfälle lyckades beställa en låda vin från Winefinder men att speditören upptäckte sitt misstag och då återvände och hämtat vinet. UNF:s andra provköp från Winefinder misslyckades redan i beställningsstadiet. Inget av detta framgår i Systembolagets nyhetsbrev."

Winefinder ska istället ha utmålats som en högst oseriös aktör och deras VD säger att Systembolaget verkar ha satt detta i system:

"Vid det här laget tycks Systembolaget ha satt i system att smutskasta sina konkurrenter på alla upptänkliga vis förutom, förstås, genom att faktiskt konkurrera, exempelvis genom att erbjuda landets vinkonsumenter ett bättre utbud och bättre service."

Ole Nielsens öppna brev kan ni läsa i Winefinders pressrum, där Systembolaget upmanas att sopa framför egen dörr.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!