YouTube nära lansering av ny prenumerationstjänst

Googles videosajt Youtube uppges ligga i startgroparna av en ny prenumerationsmodell. Redan denna vecka kan YouTube lansera sin nya plattform som gör det möjligt att ta betalt för vissa videoklipp och kanaler.

Det har ryktats hela våren om att YouTube haft planer på att lansera en betaltjänst för en del av det material som finns tillgängligt på sajten. Nu kommer rapporter om att det kan ske så snart som denna veckan.

Det ska till en början röra sig om ett femtiotal olika videokanaler som det ska vara möjligt att prenumerera på. Priserna är fortfarande dolda i dunkel men en enstaka kanal kan kosta från 1,99 dollar och uppåt per månad.

Annons
Annons

YouTube ska även ha fört diskussioner med ett antal producenter om att skapa innehåll för deras prenumerationsmodell.

Amazon Light

Yotube har inte själva kommenterat uppgifterna eller något lanseringsdatum för tjänsten, men har tidigare sagt att de jobbat på en prenumerationstjänst som skulle göra det möjligt att locka ännu mer bra innehåll till sajten.

– Med en prenumerationstjänst skulle det bli möjligt för våra skapare av innehåll på YouTube att tjäna pengar på andra sätt än via reklam, sa en talesman för YouTube tidigare i våras.

Med en ny betaltjänst så skulle även videojätten kunna tjäna pengar på betalande besökare, i dagsläget är annonser deras största inkomstkälla.

Om man gör verklighet av planerna innebär det att man tar ett steg mot on-demand-tjänster som Netflix och HBO. Mer troligt är dock att man i så fall siktar in sig på att skapa en lättare version av Amazons nya videosatsning.

Källa: CNET

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!