Zalando lanserar billiga Jay Z-kläder i Europa

Zalando fortsätter sin satsning på externa varumärken. Modejätten har skrivit ett flerårigt avtal med Iconix Europe, med ett 20-tal modevarumärken i portföljen, som innebär att Brooklyns Own by Rocawear ska säljas på sajten. Ett klädmärke grundat av rapparen Jay-Z.

I början av året meddelade Zalando att man skulle öppna upp sin brittiska sajt för lokala återförsäljare och varumärken. Sedan tidigare erbjuder klädjätten liknande möjligheter i åtta andra länder, däribland Tyskland och Frankrike.

Totalt säljer mer än 170 varumärken via Zalandos olika europeiska sajter och till sommaren ska det amerikanska klädmärket GAP öppna en egen butik inuti Zalando. Nu får man sällskap av en landsfrände, nämligen Brooklyns Own by Rocawear, grundat av den berömde rapparen och entreprenören Jay-Z.

Annons
Annons

Flerårigt avtal

Brooklyns Own by Rocawear är en vidareutveckling av klädmärket Rocawear och dess sortiment riktar sig till en yngre målgrupp med ett lägre ingångspris än sin storebror Rocawear som riktar sig mer mot premiumsegmentet.

Brooklyns Own finns redan tillgängligt på Zalando, och Iconix Europe som äger rättigheterna till varumärket, har skrivit ett flerårigt avtal med Zalando.

– Vi tror på kraften i etablerade varumärken som ett komplement till vår egen organiska varumärkesutveckling och är extremt glada över att kunna erbjuda "Brooklyn's Own" till våra kunder i 15 europeiska länder, säger Jan Wilmking, vd för Zalandos dotterbolag zLabels GmbH.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!