Zalando och Karl Lagerfeld släpper exklusiv kollektion

Följer i konkurrentens fotspår.

Genom att släppa kollektioner av modeskapare som Stella McCartney, Versace och Jimmy Choo, etablerade sig H&M under mitten av 00-talet som den självklara samarbetspartnern till världens modegiganter. Företaget, som fick se några av kollektionerna sälja slut på rekordtid, hann också med att samarbeta med artister som Madonna och Kylie Minogue.

Endast tillgänglig hos Zalando

Sedan dess har hajpen minskat något även om H&M har fortsatt att göra olika samarbeten. I år står till exempel en kollektion av märket Moschino på agendan.

Annons

Men nu väljer en av H&M:s största konkurrenter - tyska Zalando - att ge sig in i designerleken på allvar. Sedan i går finns en unik kollektion av modedesignern Karl Lagerfeld tillgänglig på Zalandos sida. Och precis som när H&M har haft designsamarbeten, finns den aktuella kollektionen endast tillgänglig hos just Zalando.

Båda har jobbat med Viktor & Rolf

Att Zalando har inspirerats av H&M känns kanske inte som en speciellt långsökt gissning, inte minst med tanke på att det var just Karl Lagerfeld som H&M gjorde sitt första samarbete med. Det samarbetet resulterade i en kollektion som släpptes år 2004. För Zalandos del är det nya designsläppet dock inte det första i ordningen. Den tyska modejätten har tidigare gjort en kollektion ihop med designerduon Viktor & Rolf - som H&M för övrigt också har samarbetat med.

Zalandos Karl Lagerfeld-kollektion ska omfatta både mode och accessoarer. Den kommer att finnas tillgänglig på alla Zalandos marknader.

LÄS ÄVEN: Zalando pekar ut H&M som en av sina viktigaste partners

Annons